Journalist Radiomaker Schrijver Stadsgids
Select a language
Portfolio

Hier vind je een overzicht van mijn werk.  Artikelen, radiodocumentaires en -reportages, boeken, blogs en mijn reisaanbod. Ik sta altijd open voor nieuwe projecten en samenwerkingen.

Radio is mijn eerste en grootste passie. Hier vind je een selectie van mijn radiowerk. Opdrachtgevers kunnen bij me terecht voor reportages, radiodocumentaires en live-verslagen. De afgelopen jaren maakte ik reportages voor Bureau Buitenland (VPRO Radio 1), Radio1Journaal (NOS), deed ik live verslaggeving voor diezelfde programma’s en maakte ik documentaires voor OVT (VPRO Radio 1) en Holland Doc (NTR/VPRO Radio 1).

De strijd aan het front
Uitgezonden in Radio 1 Bureau Buitenland, 10 februari 2015

Nooit eerder zag ik zo veel bloed. De tocht ging langs verwoeste dorpen en opgeblazen bruggen. Halverwege werden we gestopt door een 'medische soldate', die ter plekke een auto-ongeluk had gehad en dus graag met ons mee terug wilde naar Artemovsk.
Het stadje wordt bedolven onder de gewonde soldaten en vluchtelingen. Voor het Radio 1 programma Bureau Buitenland maakte ik een radio-reportage. Luister.

Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Print Page Voeg toe aan Twitter 
Willen de Hongaren nu ook afsplitsen
Willen de Hongaren nu ook afsplitsen
In Transkarpatië staat de klok op Boedapest-tijd
Documentaire, VPRO Radio Bureau Buitenland, mei 2014

Wil Hongarije nu ook een stuk van de taart die Oekraïne heet? In Transkarpatië woont een grote Hongaarse minderheid en de premier zinspeelt op meer autonomie. Voor mijn vaste opdrachtgever Bureau Buitenland reisde ik af naar het uiterste zuidwesten van Oekraïne en sprak met hen.

Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Print Page Voeg toe aan Twitter 
Lviv – Lwów – Lvov – Lemberg
Radiodocumentaire uitgezonden in juni 2012, VPRO Radio 1, OVT

Samen met een van de beste radiomakers van Nederland, Ruslandkenner Hans Olink, maakte ik een documentaire over de dramatische geschiedenis van de stad Lviv. De uitzending vond plaats in het geschiedenisprogramma van Radio 1, OVT, vlak voor de Europese Kampioenschappen Voetbal van 2012, die de stad voor het eerst internationaal in de schijnwerpers zette. De opnames maakte ik, Olink is verantwoordelijk voor de montage.

Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Print Page Voeg toe aan Twitter 
De Maidan Revolutie
Radioreportages Bureau Buitenland

De Maidan revolutie eindigde in een groot bloedvergieten; nog altijd weten we niet wie de schutters waren.
Het geweld dreigde al maanden, en elke week werd die dreiging groter. Na 20 februari wisten we niet anders meer dan dat Maidan 'bloed' betekende.
Maar ik herinner me de actieve zaterdagen, met workshops over democratie, met bijeenkomsten in de universiteit waar studenten zich afvroegen hoe ze veilig bleven voor het politiegeweld en zich hoedden voor provocaties, het open podium op Maidan waar lezingen werden gegeven over de rechtstaat, en de lange zondagen, waarbij honderdduizenden kwamen, de kerkdiensten, de verschillende kerken met gebedstenten, de concerten, de barricades, de 'groepen van honderd' die dienst deden in de Hrushevkogo straat.
En de kou.
Hier twee van de reportages die ik maakte voor het radioprogramma Bureau Buitenland.

Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Print Page Voeg toe aan Twitter 
Opdrachtgevers

Lees meer over mijn opdrachtgevers.
Onderandere:
Trouw
Bureau Buitenland VPRO
Radio1