Journalist Radiomaker Schrijver Stadsgids
Select a language
Portfolio

Hier vind je een overzicht van mijn werk.  Artikelen, radiodocumentaires en -reportages, boeken, blogs en mijn reisaanbod. Ik sta altijd open voor nieuwe projecten en samenwerkingen.

Lviv, Stad van Paradoxen
Lviv, Stad van Paradoxen
Tussen beauty en drama
Uitgave: Mauritsheech Publishers - 2014

In september 2014 verscheen ‘Lviv, Stad van Paradoxen’. Documentair fotograaf Dolph Kessler nam het initiatief voor een fotoboek over Lviv, en vroeg me een essay te schrijven over de geschiedenis van de inwoners van de stad. Lviv had door de eeuwen heen verschillende namen – Leopolis, Lemberg, Lemberik, Lwów, Lvov en Lviv – en ik leg uit hoe dat komt. In de laatste eeuw bleef de stad gespaard voor verwoesting, maar de inwoners werden verdreven of vermoord. De afgelopen jaren ontmoette ik overlevenden en nieuwkomers. Zij staan centraal in mijn essay.

Het boek zit boordevol prachtige foto’s van Dolph. Aan het boek werken ook mijn vrienden Kees van Ruijven (stedenbouwkundige) en Ruud Meij (filosoof) mee. Als bijlage is er een speciale kaartenbundel van de Amsterdamse kaartenmaker Herman Zonderland, over de geschiedenis van Galicië en Midden-Europa.

Meer info over het boek, en bestellen kan hier.

Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Print Page Voeg toe aan Twitter 
Opdrachtgevers

Lees meer over mijn opdrachtgevers.
Onderandere:
Trouw
Bureau Buitenland VPRO
Radio1