Journalist Radiomaker Schrijver Stadsgids
Select a language
Galicische

vertellingen

Welkom op mijn blog. Dagelijks doe ik verslag van mijn zoektocht naar het nieuwe Midden-Europa. Krakau en Lviv liggen in de eeuwenoude regio Galicië (Pools: Galicjia, Oekraïens Галичина). Anno 2014 klieft de grens van Europa Galicië in tweeën.

De Maidan Revolutie
Radioreportages Bureau Buitenland

De Maidan revolutie eindigde in een groot bloedvergieten; nog altijd weten we niet wie de schutters waren.
Het geweld dreigde al maanden, en elke week werd die dreiging groter. Na 20 februari wisten we niet anders meer dan dat Maidan 'bloed' betekende.
Maar ik herinner me de actieve zaterdagen, met workshops over democratie, met bijeenkomsten in de universiteit waar studenten zich afvroegen hoe ze veilig bleven voor het politiegeweld en zich hoedden voor provocaties, het open podium op Maidan waar lezingen werden gegeven over de rechtstaat, en de lange zondagen, waarbij honderdduizenden kwamen, de kerkdiensten, de verschillende kerken met gebedstenten, de concerten, de barricades, de 'groepen van honderd' die dienst deden in de Hrushevkogo straat.
En de kou.
Hier twee van de reportages die ik maakte voor het radioprogramma Bureau Buitenland.

Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Print Page Voeg toe aan Twitter 
Zoeken
Archief
Contact

Lees meer over Michiel Driebergen

Laat een bericht achter

Volg Michiel via RSS

Of stuur een mailtje naar  mdriebergen (at) hotmail.com

Mijn vorige blog: Standplaats Lemberg
Mijn vorige blog: Standplaats Lemberg

Vanaf 2010 - 2014 hield ik de blog Standplaats Lemberg bij. Voor mij als radiomaker de eerste stappen op het schrijversvlak. Sindsdien ben ik niet meer opgehouden.

De posts gaan vooral over de stad Lviv en West-Oekraïne. Voor mij persoonlijk is het een waardevol document, en ik raad met name de (potentiële) Lviv-liefhebber aan erdoorheen te struinen!

Mijn nieuwe boek over Lviv
Mijn nieuwe boek over Lviv

Samen met documentair fotograaf Dolph Kessler werk ik aan een fotoboek over Lviv. 
Ik schrijf daarin een essay over de geschiedenis van deze stad in West-Oekraïne. De gebouwen bleven staan, maar de inwoners werden verdreven en vermoord. Het boek komt uit in september.