Journalist Radiomaker Schrijver Stadsgids
Select a language
Portfolio

Hier vind je een overzicht van mijn werk.  Artikelen, radiodocumentaires en -reportages, boeken, blogs en mijn reisaanbod. Ik sta altijd open voor nieuwe projecten en samenwerkingen.

Mijn opdrachtgevers zijn Radio 1, landelijke dagbladen en weekbladen.

Voor Radio 1 werkte ik de afgelopen tijd voor het Radio1Journaal (NOS), Bureau Buitenland (VPRO), DeOchtend (KRO/NCRV), DeNieuwsBV (VARA/BNN), Radio1Vandaag (TROS/AVRO) en ReporterRadio (KRO/NCRV).
Verder ben ik correspondent voor Trouw, Parool en het Reformatorisch Dagblad, eerder schreef ik ook voor De Volkskrant en Algemeen Dagblad.
Met enige regelmaat schrijf ik stukken voor Vrij Nederland; eerder schreef ik ook voor De Groene Amsterdammer.
Daarnaast schrijf ik voor De Correspondent af en toe een longread over het conflict in Oekraïne..

Trouw
Opdrachtgever sinds 2012

Sinds dit jaar ben ik freelance correspondent voor Trouw. Ik schrijf in deze krant vooral over Oekraïne. Eerst over de demonstraties van de protestbeweging Euromaidan, vervolgens over de oorlog in het oosten en de opbouw van het land - en de rol die Europa speelt in Oekraïne.
Sinds enkele jaren publiceer ik regelmatig voor de achtergrondbijlage De Verdieping.

Trouw volgt de crisis in Oekraïne al maanden op de voet. Ook Nicole Lucas, Fleur de Weerd https://twitter.com/FleurdeWeerd  en Geert Groot Koerkamp schrijven veel over Oekraïne. Zie het dossier http://www.trouw.nl/tr/nl/30340/Onrust-in-Oekraine/index.dhtml  van de krant.

Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Print Page Voeg toe aan Twitter 
Bureau Buitenland VPRO
Opdrachtgever

Al een aantal jaar is het VPRO Radio 1 programma Bureau Buitenland een van mijn vaste opdrachtgevers. Ik maak vooral reportages, maar ook vertel ik regelmatig live in de uitzending over wat er speelt in Polen of Oekraïne.

Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Print Page Voeg toe aan Twitter 
Radio 1
Opdrachtgever

Verschillende programma’s op Radio 1 maken graag gebruik van mijn diensten.
Jarenlang werkte ik op de redactie in Hilversum. Samen met Joga Brouwers stelde ik het populaire avondprogramma Casa Luna van de NCRV samen.
Aan de samenwerking komt een vervolg. Deze zomer maak ik een radiodocumentaire over de journalistiek in Oekraïne voor het KRO-NCRV programma Reporter Radio

Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Print Page Voeg toe aan Twitter 
Opdrachtgevers

Lees meer over mijn opdrachtgevers.
Onderandere:
Trouw
Bureau Buitenland VPRO
Radio1