Journalist Radiomaker Schrijver Stadsgids
Select a language
Galicische

vertellingen

Welkom op mijn blog. Dagelijks doe ik verslag van mijn zoektocht naar het nieuwe Midden-Europa. Krakau en Lviv liggen in de eeuwenoude regio Galicië (Pools: Galicjia, Oekraïens Галичина). Anno 2014 klieft de grens van Europa Galicië in tweeën.

Dringende situatie in Kiev
Michiel Driebergen, 2 augustus 2014

"Als mensen niet geloven dat de situatie met hun uitgebrachte stem verbetert, zal er een derde revolutie komen (na de Oranje Revolutie van 2004 en de Maidanrevolutie van dit jaar, red.). We kunnen misschien de oorlog in het oosten winnen, maar nieuwe sociale rebellie zal Oekraïne doen instorten. Dat scenario moeten we koste wat kost voorkomen." (Oleksandr Solotaj, politicoloog)
"Momenteel vechten er duizenden vrijwilligers aan het front. Dat zijn veelal hoogopgeleide mensen; juristen, ondernemers. Zij wagen hun leven voor het land. Er is hen alles aan gelegen dat het corrupte systeem verandert. De regering zal heel goed naar hen moeten luisteren." (Nastia Stanko, journalist)
Op foto: premier Jatsenjoek (EPA)
Lees mijn stuk van vandaag in Trouw (via Blendle).
 

Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Print Page Voeg toe aan Twitter 
Zoeken
Archief
Contact

Lees meer over Michiel Driebergen

Laat een bericht achter

Volg Michiel via RSS

Of stuur een mailtje naar  mdriebergen (at) hotmail.com

Mijn vorige blog: Standplaats Lemberg
Mijn vorige blog: Standplaats Lemberg

Vanaf 2010 - 2014 hield ik de blog Standplaats Lemberg bij. Voor mij als radiomaker de eerste stappen op het schrijversvlak. Sindsdien ben ik niet meer opgehouden.

De posts gaan vooral over de stad Lviv en West-Oekraïne. Voor mij persoonlijk is het een waardevol document, en ik raad met name de (potentiële) Lviv-liefhebber aan erdoorheen te struinen!

Mijn nieuwe boek over Lviv
Mijn nieuwe boek over Lviv

Samen met documentair fotograaf Dolph Kessler werk ik aan een fotoboek over Lviv. 
Ik schrijf daarin een essay over de geschiedenis van deze stad in West-Oekraïne. De gebouwen bleven staan, maar de inwoners werden verdreven en vermoord. Het boek komt uit in september.