Journalist Radiomaker Schrijver Stadsgids
Select a language
Galicische

vertellingen

Welkom op mijn blog. Dagelijks doe ik verslag van mijn zoektocht naar het nieuwe Midden-Europa. Krakau en Lviv liggen in de eeuwenoude regio Galicië (Pools: Galicjia, Oekraïens Галичина). Anno 2014 klieft de grens van Europa Galicië in tweeën.

Kaas in Lviv
Michiel Driebergen, 14 maart 2015

In Lviv verkopen ze nu Hollandse kaas! Dat is dapper, in een tijd dat de oorlog woedt en de economie instort.

Ik moest lang wachten voordat ik met de jongens in gesprek kon, want er waren zes kaasproevers voor me. Bij elk plakje – afgeschaafd met een echte kaasschaaf, die ik nog nergens in een Oekraïense Blokker was tegengekomen – keken de klanten alsof ze voor het eerst het Hemels Koninkrijk binnenstapten.

Toen ik aan de beurt was, en trots mijn afkomst vermeldde, kreeg ik een fles Oekraïense wijn en een goeie korting op een stuk ‘Rotterdammer’. ‘In het weekend hebben we klanten genoeg’, sprak de verkoper, ‘maar een winkel beginnen in deze tijd is een heidens karwei’.

Toen ik de winkel verliet, had ik zin in de toekomst. Als de Hollandse kaas slaagt, kan de rest ook in Lviv.

Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Print Page Voeg toe aan Twitter 
Zoeken
Archief
Contact

Lees meer over Michiel Driebergen

Laat een bericht achter

Volg Michiel via RSS

Of stuur een mailtje naar  mdriebergen (at) hotmail.com

Mijn vorige blog: Standplaats Lemberg
Mijn vorige blog: Standplaats Lemberg

Vanaf 2010 - 2014 hield ik de blog Standplaats Lemberg bij. Voor mij als radiomaker de eerste stappen op het schrijversvlak. Sindsdien ben ik niet meer opgehouden.

De posts gaan vooral over de stad Lviv en West-Oekraïne. Voor mij persoonlijk is het een waardevol document, en ik raad met name de (potentiële) Lviv-liefhebber aan erdoorheen te struinen!

Mijn nieuwe boek over Lviv
Mijn nieuwe boek over Lviv

Samen met documentair fotograaf Dolph Kessler werk ik aan een fotoboek over Lviv. 
Ik schrijf daarin een essay over de geschiedenis van deze stad in West-Oekraïne. De gebouwen bleven staan, maar de inwoners werden verdreven en vermoord. Het boek komt uit in september.