Journalist Radiomaker Schrijver Stadsgids
Select a language
Galicische

vertellingen

Welkom op mijn blog. Dagelijks doe ik verslag van mijn zoektocht naar het nieuwe Midden-Europa. Krakau en Lviv liggen in de eeuwenoude regio Galicië (Pools: Galicjia, Oekraïens Галичина). Anno 2014 klieft de grens van Europa Galicië in tweeën.

Zelfredzaamheid
Zelfredzaamheid
Verkiezingen in Oekraïne (6)
Michiel Driebergen, 28 oktober 2014

Trefwoorden: verkiezingen oekraine

De Oekraïense president Porosjenko kan samen met premier Jatsenjoek doorregeren, en ze krijgen de zelfredzame burgers erbij cadeau.
De partij Zelfredzaamheid is volgens de eerste uitslagen de derde partij van het land, en daarmee de grote verrassing van de verkiezingen. De partij bestaat uit louter nieuwe gezichten, vooral burgeractivisten die de spil vormden van de Maidanrevolutie en de hervormingsbeweging die daarop volgde.
Zelfredzaamheid werd opgericht door de populaire burgemeester van de West-Oekraïense stad Lviv, Andrej Sadovy.... lees verder in Vrij Nederland.

Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Print Page Voeg toe aan Twitter 
Zoeken
Archief
Contact

Lees meer over Michiel Driebergen

Laat een bericht achter

Volg Michiel via RSS

Of stuur een mailtje naar  mdriebergen (at) hotmail.com

Mijn vorige blog: Standplaats Lemberg
Mijn vorige blog: Standplaats Lemberg

Vanaf 2010 - 2014 hield ik de blog Standplaats Lemberg bij. Voor mij als radiomaker de eerste stappen op het schrijversvlak. Sindsdien ben ik niet meer opgehouden.

De posts gaan vooral over de stad Lviv en West-Oekraïne. Voor mij persoonlijk is het een waardevol document, en ik raad met name de (potentiële) Lviv-liefhebber aan erdoorheen te struinen!

Mijn nieuwe boek over Lviv
Mijn nieuwe boek over Lviv

Samen met documentair fotograaf Dolph Kessler werk ik aan een fotoboek over Lviv. 
Ik schrijf daarin een essay over de geschiedenis van deze stad in West-Oekraïne. De gebouwen bleven staan, maar de inwoners werden verdreven en vermoord. Het boek komt uit in september.