Journalist Radiomaker Schrijver Stadsgids
Select a language
Michiel Driebergen
Michiel Driebergen

Ik ben Michiel Driebergen (33), journalist, schrijver en radiomaker.

Sinds m’n twintigste werkte ik bij Radio 1 in Hilversum, eerst als verslaggever, toen als redacteur en samensteller van radioprogramma’s. Bijna tien jaar maakte ik Casa Luna, een programma van de NCRV op de late avond op Radio 1.

Sinds 2010 woon en werk ik elk jaar een aantal maanden in Lviv, de hoofdstad van West-Oekraïne. Ik verloor mijn hart aan de stad en ken Lviv op mijn duimpje. Ik maakte er radiodocumentaires, krantenartikelen en schreef er boeken. Om mijn blik te verbreden, woon ik sinds februari 2014 in het Poolse Kraków, dat historisch in hetzelfde gebied ligt: de oude Europese regio Galicië. De nachttrein brengt mij naar Lviv, en tegenwoordig vaak veel verder Oekraïne in, met name naar Kharkiv, Kyiv en Odessa.

Galicië is voor mij de meest interessante plek van Europa. Eeuwenlang woonden verschillende culturen hier samen, momenteel loopt de buitengrens van de Europese Unie dwars door het gebied. Aan de westkant ligt Polen, dat terugkeert in het hart van de Europese macht. Aan de andere kant ligt Oekraïne, waar de strijd om de toekomst woedt.

Voor mijn belangrijkste en meest recente producties, zie mijn portfolio.

Contact
Contact

Ik sta open voor al je suggesties. Is er een onderwerp waar je altijd al meer over wilde horen of lezen? Heb je vragen naar aanleiding van een artikel of een reportage? Heb je ideeën voor nieuwe onderwerpen, of gewoon zin in een kop koffie in Kraków of Lviv?

Opdrachtgevers: welkom, zie mijn portfolio.

e-mail: mdriebergen (at) hotmail.com

twitter: Michiel Driebergen @3Bergen 

Volg Michiel via RSS

telefoon:

Bericht:
*
Email:
Naam:
*
Site:

Velden met een * zijn verplicht.